Rongyszőnyeg és ajándék bolt

Kérdése van? Hívjon minket! 06703919230

 

25.000ft meghaladó rendelés esetén a szállitási költség ingyenes !

                           

NTT indiai füstölő

Talán nem is létezett olyan ősi kultúra, amely szertartásaihoz ne vette volna igénybe a füst erejét. 
Minden kultúrának megvan a maga füstölési szokása, hiszen a növények elfüstölése – ami jótékony hatást gyakorol testre, lélekre és szellemre -, a világ legősibb és legáldásosabb szertartásainak egyike. Megemlíthetjük a nyugati kultúrkörben a kelta druidákat, akik szertartásaik-, gyógyításaik során vették igénybe a növények erejét. Másutt az indiánok és sámánok használták a gyógynövényeket.


A keresztény világban is hosszú múltra tekint vissza a füstölés. Az istentiszteleteken terjengő illatos füst kitárja a lelket és megtisztítja a teret.

Ma a legegyszerűbben használható és legismertebb füstölők a szálas füstölők. Úgy tartják, hogy a füstölőpálcika az indiai szerzetesek találmánya, hagyománya is ott a legnagyobb.

Néhány füstölő, amelyeket érdemes gyakrabban használni:

  • Szantálfa
   Az egyik legértékesebb fafajta, amelyet évezredek óta mélységes tisztelet övez. Balzsamosan fás illata csodálatosan oldottá teszi a szellemet, tehát kiválóan alkalmas meditációhoz.
  • Tömjén: 
   Sok kultúrában még ma is a szertartások fontos része. Tértisztításra is kiválóan használhatjuk. Füstje megszenteli a teret és fokozza a rezgését mindennek, amivel kapcsolatba kerül. 
  • Zsálya:
   Sok fajtája létezik, azonban a gyógyító-, tisztító tulajdonságuk közös. A zsálya szó jelentése: gyógyítani. A Fehér zsályát ezüstfehér leveleiről nevezték el. Ennek van a legerősebb tisztító hatása.
  • Levendula:
   Erősíti az idegeket, ellazítja a testet, tehát nyugtató hatású. Légtisztító hatása révén befolyással van környezetünk energiáira. 
  • Cédrus
   A fehér zsálya női párjának számít. Egyesít magában minden elemet. Hatása gyógyító és tisztító, emellett segíti a harmóniát. Segít továbbá a Testet összehangolni a Lélekkel és a Szellemmel. Ereje támogat a nehéz időszakok bátor, fegyelmezett átvészelésében. Erős fertőtlenítő hatása miatt érdemes tisztító füstöléshez használni.